Nieuws

  1. Home
  2. /
  3. Geen categorie
  4. /
  5. Alma Mathijsen komt naar...

Alma Mathijsen komt naar Het Grote Gebeuren

Helaas heeft Eva Meijer wegens ziekte moeten afzeggen. Alma Mathijsen bleek in de gelegenheid om naar Groningen af te reizen en als organisatie zijn we erg blij de auteur van Vergeet de meisjes toe te voegen aan het festivalprogramma. De komst van Mathijsen brengt een wijziging in het schema met zich mee: het interview met Annelies Verbeke begint nu om 21.00 uur in Het Buro en om 23.00 uur begint daar het interview met Alma Mathijsen. Mathijsen zal ook deelnemen aan Als dit zo doorgaat.

In september verscheen Vergeet de meisjes, de derde roman van Alma Mathijsen.  Volgens Arjan Peters betekende de roman de doorbraak van Mathijsen als gerijpt auteur. Reinjan Mulder noemde Vergeet de meisjes op Tzum een ‘heerlijk boek.’ In de roman volgen we de Amerikaanse journalist Fields die naar Nederland afreist om de beroemde schrijfster Iris Kouwenaar te interviewen. Kouwenaar debuteerde op tweeëntwintigjarige leeftijd met het wereldberoemde Antidote, maar daarna werd het stil. Fields dringt het leven van iris en haar vriendin Kay binnen en observeert hoe Kay de  steeds zieker wordende Iris verzorgt.

Alma Mathijsen schreef voor de jongerenwebsite spunk.nl en debuteerde in 2006 met de verhalenbundel Binnen spelen.  In 2011 verscheen de roman Alles is Carmen en in 2014 De grote goede dingen. Mathijsen schreef ook zes toneelstukken en ze schrijft essays voor NRC Handelsblad.

Herman Meijer zal Mathijsen op Het Grote Gebeuren interviewen. Ze neemt ook deel aan het programma Als dit zo doorgaat met Tommy Wieringa, Auke Hulst, Özcan Akyol en gespreksleider Peter Middendorp.