Het festival

  1. Home
  2. /
  3. Het festival

Algemene informatie over Het Grote Gebeuren

Het Grote Gebeuren het leukste festival voor lezers en schrijvers
Het Grote Gebeuren is het leukste festival voor lezers en schrijvers in Groningen. Iedere eerste zaterdag van november verwelkomen we vele auteurs in de sfeervol aangeklede Groninger Forum Bibliotheek. Van jong talent tot de gevestigde orde. Je kiest je eigen literaire menu van interviews, discussies, voordrachten en signeersessies. Een avondvullend programma met voor ieder wat wils.

Locatie en bereikbaarheid
Het Grote Gebeuren vindt plaats in de Groninger Forum Bibliotheek, locatie Oude Boteringestraat 18 te Groningen (kaart). De bibliotheek ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van hoofdstation Groningen, en vijf minuten lopen van de bushalte Grote Markt. Ook met de auto is de Groninger Forum Bibliotheek goed bereikbaar; er zijn diverse parkeergarages in de nabije omgeving. Kijk op gemeente.groningen.nl/waar-u-kunt-parkeren  voor meer informatie over route en parkeren.

Kaartverkoop
Toegangskaarten zijn vanaf 3 september in de voorverkoop verkrijgbaar, zowel online als bij de kassa van het Groninger Forum. In de voorverkoop kost een kaartje € 19,50, € 15,- voor bibliotheekleden en € 10,- voor studenten. Aan de deur kosten kaarten € 25,-, € 20,- voor bibliotheekleden en € 15,- voor studenten. De voorverkoop duurt tot de middag van zaterdag 3 november.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws
Wil je op de hoogte blijven van Het Grote Gebeuren en andere evenementen van Stichting Literaire Activiteiten Groningen? Like ons dan op facebook, volg ons op twitter, en/of meld je aan voor de nieuwsbrief van SLAG op slaggroningen.nl. Wij zorgen er dan voor dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Organisatie en redactie
Het Grote Gebeuren is een festival van Stichting Literaire Activiteiten Groningen, kortweg SLAG, en wordt georganiseerd in samenwerking met het Groninger Forum. Sinds de eerste editie in 2009 vindt het festival plaats in het Groninger Forum. Aanvankelijk aan het Hereplein en sinds 2013 in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat.
De literaire programmering van Het Grote Gebeuren is in handen van een redactie. De redactie bestaat uit Rudi Kamminga (coördinator), Rense Sinkgraven, Melanie Schaalma, Daphne de Bruijn en Maarten Praamstra.

Vragen en opmerkingen
Heb je vragen en opmerkingen over Het Grote Gebeuren, stuur dan een email naar contact@slaggroningen.nl en we komen zo spoedig mogelijk terug op je vraag.

Met veel dank
Het Grote Gebeuren wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds, de provincie Groningen en de gemeente Groningen, en wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, sponsoren & subsidiënten.