Nieuws

  1. Home
  2. /
  3. Voorpagina
  4. /
  5. Terugblik Het Grote Gebeuren...

Terugblik Het Grote Gebeuren 2017

De negende editie van Het Grote Gebeuren was een groot succes! Zo’n 500 bezoekers genoten van optredens van Tommy Wieringa, Nhung Dam, Annelies Verbeke, Charlotte Mutsaers, Koos van Zomeren en vele anderen. Zonder alle geweldige schrijvers en interviewers, onze vrijwilligers, de medewerkers van het Groninger Forum en de bijdragen van de Gemeente Groningen, de Provincie Groningen en het Letterenfonds hadden we het festival niet kunnen organiseren.

Voor de website slaggroningen.nl schreef een vijftal jonge bloggers verslagen van het festival. Willem Goedhart besprak Koos van Zomeren, Vonne van der Meer, Rob van Essen en Alma Mathijsen. Sandy de Vries zag Auke Hulst, Nhung Dam, de discussie over Richard Klinkhamer en de debutanten Emy Koopman en Jente Posthuma. Esmé van den Boom was lyrisch over Nhung Dam en Auke Hulst en vergeleek Charlotte Mutsaers met Reynaert de Vos. Obe Alkema was aanwezig bij de discussies over korte verhalen en engagement en genoot van Alma Mathijsen. Rachel Raetzer ging naar Kathy Mathys en Sander Kok, het mini-college van Lidewijde Paris, het Klinkhamer-programma en Charlotte Mutsaers.

De foto’s die Henk Veenstra maakte tijdens het festival zijn terug te zien op onze facebookpagina.

Joep van Ruiten nam deel aan het programma over Klinkhamer en blikte op zijn blog terug op een ontmoeting. Voor het Dagblad van het Noorden interviewde hij Lidewijde Paris en deed verslag van het festival. Coen Peppelenbos schreef een column over de gesprekken die hij voerde met Rob van Essen en Annelies Verbeke. Vol spanning wacht de redactie op het videoverslag van Marjolein Rover dat op 23 november te zien zal zijn bij Stand van Stad.