Nieuws

  1. Home
  2. /
  3. Geen categorie
  4. /
  5. Posthuma genomineerd voor de...

Posthuma genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs 2017

Jente Posthuma is genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs 2017. De prijs is voor de beste boeken uit 2016 voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. De prijs wordt op 14 september uitgereikt in de categorieën ‘oorspronkelijk Nederlandstalig’ en ‘vertaald’. Tussen 4 en 14 september kunnen jongeren tussen 15 en 18 jaar stemmen op hun favoriete boek. Posthuma zal op 4 november optreden op Het Grote Gebeuren.

Mensen zonder uitstraling van Jente Posthuma gaat over een naamloze hoofdpersoon die terugkijkt op haar jeugd. Zonder oordeel, zonder verwijten registreert ze haar opvoeding. Je moet tussen de regels lezen om de tragische consequenties van het disfunctionele gezin te zien. De moeder is een ontevreden, neurotische actrice . De jury schrijft dat Posthuma “op briljante wijze humor en spitsvondigheid  verbindt aan tragische omstandigheden. Als lezer zou je niets liever willen dan dit meisje in je armen sluiten en haar de liefde, erkenning en bevestiging geven waar ze, net als iedere adolescent, zo naar hunkert”.

Naast Posthuma zijn ook Walter van den Berg, Hanna Bervoets, Peter-Paul Rauwerda en Jowi Schmitz genomineerd in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig. De genomineerden in de categorie vertaald zijn Joelle Charbonneau, Emma Cline, Sarah Crossan, Inés Garland en Jenny Valentine.