Alma Mathijsen

  1. Home
  2. /
  3. Events
  4. /
  5. Alma Mathijsen

Alma Mathijsen

In september verscheen Vergeet de meisjes, de derde roman van Alma Mathijsen.  Volgens Arjan Peters betekende de roman de doorbraak van Mathijsen als gerijpt auteur. Reinjan Mulder noemde Vergeet de meisjes op Tzum een ‘heerlijk boek.’ In de roman volgen we de Amerikaanse journalist Fields die naar Nederland afreist om de beroemde schrijfster Iris Kouwenaar te interviewen. Kouwenaar debuteerde op tweeëntwintigjarige leeftijd met het wereldberoemde Antidote, maar daarna werd het stil. Fields dringt het leven van iris en haar vriendin Kay binnen en observeert hoe Kay de  steeds zieker wordende Iris verzorgt.

Alma Mathijsen schreef voor de jongerenwebsite spunk.nl en debuteerde in 2006 met de verhalenbundel Binnen spelen.  In 2011 verscheen de roman Alles is Carmen en in 2014 De grote goede dingen. Mathijsen schreef ook zes toneelstukken en ze schrijft essays voor NRC Handelsblad.

Herman Meijer zal Mathijsen op Het Grote Gebeuren interviewen. Ze neemt ook deel aan het programma Als dit zo doorgaat met Tommy Wieringa, Auke Hulst, Özcan Akyol en gespreksleider Peter Middendorp.

 

 

Event Timeslots (2)

Het Buro
-
In gesprek met Herman Meijer

Signeren
-