Auke Hulst & Nhung Dam

  1. Home
  2. /
  3. Events
  4. /
  5. Auke Hulst & Nhung...

Auke Hulst & Nhung Dam

Foto: Andreas Terlaak

Auke Hulst en Nhung Dam groeiden beiden in Groningen op en gaven er in hun romans Kinderen van het ruige land en Duizend vaders een opmerkelijk duister beeld van. Een goede reden voor een dubbelinterview.

Auke Hulst is schrijver en muzikant. In  2012 brak hij door met de roman Kinderen van het ruige land waarin hij zijn jeugd in het gehucht Denemarken, nabij Slochteren, beschreef. Daarna volgden de actuele en urgente romans Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en En ik herinner me Titus Broederland (2016) waarin Hulst de grenzen van science fiction opzoekt en jonge mensen portretteert die buiten de samenleving staan. Eind oktober verschijnt het reisboek Motel songs waarvoor Hulst met de auto door de Verenigde Staten trok op zoek naar sporen van zijn literaire en muzikale helden.

Schrijfster en actrice Nhung Dam debuteerde dit jaar met de roman Duizend vaders waarin een Vietnamese familie probeert te overleven in het dorpje Beiahêm. Als de vader vertrekt komt de dochter klem te zitten tussen de wanhopige moeder en de bewoners die ze te vriend wil houden. Het enige wat de elfjarige Nhung heeft is haar verbeelding. Duizend vaders trekt de lezer mee in een duister, magisch en waanzinnig universum. Nhung Dam groeide op in de Groninger wijk Beijum.

 

Event Timeslots (1)

Het Buro
-
Auke Hulst en Nhung Dam in gesprek met Mathijs Sanders