Auke Hulst

  1. Home
  2. /
  3. Events
  4. /
  5. Auke Hulst

Auke Hulst

Foto: Andreas Terlaak

Auke Hulst is schrijver en muzikant. In  2012 brak hij door met de roman Kinderen van het ruige land waarin hij zijn jeugd in het gehucht Denemarken, nabij Slochteren, beschreef. Daarna volgden de actuele en urgente romans Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en En ik herinner me Titus Broederland (2016) waarin Hulst de grenzen van science fiction opzoekt en jonge mensen portretteert die buiten de samenleving staan. Eind oktober verschijnt het reisboek Motel songs waarvoor Hulst met de auto door de Verenigde Staten trok op zoek naar sporen van zijn literaire en muzikale helden.

Voor Motel Songs reed Auke Hulst met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur door Amerika op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden. Hij bezocht o.a. het graf van F. Scott Fitzgerald en de plek waar Jeff Buckley verdronk. Hij leest uit het boek en speelt de liedjes die hij tijdens zijn reis maakte.

Tijdens Het Grote Gebeuren wordt Auke Hulst, samen met Nhung Dam, geïnterviewd door Mathijs Sanders en neemt hij deel aan de discussie Als dit zo doorgaat.

 

Event Timeslots (2)

Signeren
-

Leescafé
Belcampo

-
Motel Songs - tekst en muziek: Auke Hulst