Imogen Hermes Gowar

  1. Home
  2. /
  3. Events
  4. /
  5. Imogen Hermes Gowar

Imogen Hermes Gowar

De Engelse Imogen Hermes Gowar werd in haar thuisland direct een grote ster na het verschijnen van haar debuutroman De meermin en de courtisane (2018). Het vertelt het verhaal van de 18de eeuwse Londense reder en weduwnaar Jonah Hancock die in het bezit komt van een gedrochtelijke meerminmummie en daarmee zijn fortuin maakt. Een onwaarschijnlijk uitgangspunt dat Hermes Gowar uitwerkt tot “een sappige, sprankelende mix van overtuigende historische fictie en symbolische sprookjeselementen, waarin een verhaal over macht, liefde en (on)afhankelijkheid draait om twee gevaarlijke verleidelijke vrouwen En dat allemaal in proza dat hypnotiseert als meermingezang.” (Dirk-Jan Arensman in Het Parool).

Hermes Gowar studeerde archeologie, antropologie en kunstgeschiedenis en werkte onder andere in het British Museum. Hier vond ze de curiositeit (een 18de-eeuwse nep-meermin) die de inspiratiebron werd voor haar exotische en tegelijkertijd typisch Britse roman die je meeneemt van de zompigste achterbuurten tot de meeste decadente bordelen die Londen in die dagen rijk was. Begin 2018 debuteerde ze en in juni verscheen de Nederlandse vertaling, van de hand van Carla Hazewindus en Anne Jongeling. Ze is voor het eerst in Nederland om te vertellen over de exotische zeden in 18de eeuws Londen en hoe levensgevaarlijk het is om een zeemeermin in je huis te halen. Tijdens Het Grote Gebeuren zal ze geïnterviewd worden door Esmé van den Boom, dichter en masterstudent Writing, Editing and Mediating aan de RUG.

 

English

Imogen Hermes Gowar got a six figure bookdeal for her debut The Mermaid and Mrs Hancock and the book became her publishers lead début fiction title for 2018.Hermes Gowar studied Archaeology, Anthropology and Art History after which she worked in musea where, on slow days, she would start writing about the art surrounding her. In June the Dutch translation De meermin en de courtisane was published and we are proud to announce that her performance at Het Grote Gebeuren marks her first visit to the Netherlands. Esmé van den Boom, poet and masterstudent Writing, Editing and Mediating at the University of Groningen, will interview her about the morals of Georgian London and the dangers of letting a mermaid into your house.

Foto: Mandy Lee Jandrell

Event Timeslots (2)

Voorlees
Arena

-

Het Buro
-
English