Kort en goed

  1. Home
  2. /
  3. Events
  4. /
  5. Kort en goed

Kort en goed

Foto: Alex Salinas

Korte verhalen zijn een ondergeschoven kindje in veel boekenkasten. Terwijl ze juist zo geschikt zijn voor hedendaagse drukke mensen die wel willen lezen maar geen tijd hebben voor ‘Anna Karenina’ of ‘De toverberg’. Behalve geschikt vormen korte verhalen ook gewoon een volwaardig en aantrekkelijk literair genre. Gepassioneerd leespromotor Lidewijde Paris houdt tijdens Het Grote Gebeuren een mini-college over het korte verhaal en gaat in gesprek met vier meesters van het genre: Annelies Verbeke, Vonne van der Meer, Rob van Essen en Marleen Nagtegaal.

De Volkskrant schreef dit jaar dat Annelies Verbeke blijk geeft van meesterschap in haar nieuwe bundel Halleluja. Rob van Essen won met zijn bundel Hier wonen ook mensen in 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korteverhalenbundel en onlangs verscheen een bundeling van alle verhalen tot nu toe. Vonne van der Meer presenteerde in augustus haar nieuwe bundel Brood, zout, wijn waarin wennen aan nieuwe huizen en afscheid nemen van het oude leven een rode draad vormen. Marleen Nagtegaal schreef in haar debuutbundelĀ  Onthoofde man op vuilnisbelt opmerkelijke verhalen gebaseerd op nieuwsberichten.

 

Event Timeslots (1)

Wolters-
Noordhoffzaal

-
Kort en goed: Lidewijde Paris spreekt met Rob van Essen, Marleen Nagtegaal, Annelies Verbeke en Vonne van der Meer over hun eigen en andere korte verhalen